Nyhet vintern 2023/2024

Hemsedal, ofta kallat Skandinaviens svar på Alperna, är Norges nästa största skidort med ett brett utbud för skidåkare i alla åldrar. Här erbjuds fantastisk skidåkning utför de tre topparna Totten, Tinden och Roni med en högsta fallhöjd på 830 meter där den längsta nedfarten är hela sex kilometer.

Den nya expressliften Lodge Express kommer att utgå från SkiStar Lodge, vilket gör att gästerna får en mycket bättre access till skidområdet utan att man behöva transportera sig med knapplift genom barnområdet för att sedan ta sig upp på toppen med ytterligare en lift. Lodge Express kommer att ha en kapacitet på 3000 personer/timme och en längd på 1733 meter. Dessutom byggs en ytterligare knapplift som komplement i mitten av skidområdet i anslutning till parken.

– Äntligen kan vi få till ännu bättre kapacitet i skidsystemet och därmed ännu fler minnesvärda fjällupplevelser för alla gäster som besöker oss. Detta kommer att göra mycket för Hemsedal som destination, både på vintern och på sommaren. Det är mycket efterlängtat, säger Andreas Smith-Erichsen, destinationschef för SkiStar Hemsedal.