Vi rekommenderar Hafjell

 • ● Nordens längsta backe på 7 kilometer
 • ● Gondollift som lyfter 600 fallhöjdsmeter på 10 minuter
 • ● Endast 5 timmar ifrån Göteborg
 • ● Modernt och effektivt liftsystem
 • ● Fallhöjd på 835 meter från topp till dal
 • ● 3 stycken barnområden smart placerade i skidsystemet

Skidresor till Hafjell

Boka vinterns skidresa till Hafjell för en skidupplevelse utöver det vanliga. Långa backar, roliga barnområden och ett mycket effektivt liftsystem har gjort Hafjell till en av Skandinaviens populäraste skidorter. Säkert bidrar också den korta restiden – bara 5 timmar från Göteborg.

Här hittar du 33 nedfarter, 18 liftar, 857 meters fallhöjd, 4 sittliftar, gondollift, och kanske den bästa skidåkningen i Norge. Inte minst innebär en resa till Hafjell möjligheten att åka Nordens längsta backe på 7 kilometer - en skidupplevelse utöver det vanliga!
Läs mer om skidåkning i Hafjell

Barnområden

Hafjell har tre moderna barnområden smart placerade i skidanläggningen. På Mosetertoppen och vid Dalstationen finns rullband som passar perfekt för dem minsta skidåkarna. Inte sällan hälsar Hafjells egna maskot Isa på i barnområdena för rolig skidlek med alla barn. 
Läs mer om barnområden i Hafjell

Längdåkning 

Hafjell är sammankopplat med det största spårnätverket i Norge. Totalt finns 300 kilometer längdspår att tillgå i vacker och varierad terräng. Vid boende i dalen rekommenderar vi en tur upp med gondolen till Mosetertoppen som är knutpunkt för ett stort antal spår. För dig som önskar att kombinera längdåkning med fantastiska naturupplevelser är det givet att prova på spåren som utgår från Hafjelltoppen och Gaiastova i orörd högfjällsterräng. 
Läs mer om längdåkning i Hafjell 

Boende i Hafjell

Hafjell har ett stort utbud av lägenheter och stugor för dig som vill bo bekvämt med ski in - ski out. I vårt utbud hittar du över 200 lägenheter och stugor.
Se vårt utbud av boende i Hafjell

Mat och nöje i Hafjell

Hafjell har 8 serveringar i backen och after-ski hittar du på Gaiastova och Hafjell Lodge. Roliga aktiviteter utöver skidåkningen finns bland annat på populära Hunderfossen Vinterpark eller Jorekstad Fritidsbad som är beläget i Hafjells närområde. Planera gärna in ett besök i den vackra vinterstaden Lillehammer och strosa runt på stadens mysiga gågator – Lillehammer är beläget sju kilometer från Hafjell. 
Läs mer om mat och nöje

Stora investeringar

I december 2018 invigdes en ny express-sittlift med 6 säten ifrån Mosetertoppen (gondolens slutstation) till Hafjelltoppen. Hafjell är en av Skandinaviens mest kompletta skidorter och den nya liften höjer skidupplevelsen ytterligare. Liftens slutstation är belägen 1057 meter över havet och ifrån Hafjelltoppen bjuds det på en fantastisk utsikt. Hafjell har även byggt 5 kilometer nya backar och ett helt nytt barnområde – den nya liften, barnområdet och backarna stod klara till vintersäsongen 18/19.
Se pistkarta för Hafjell

 

Avstånd från Göteborg 50 mil, Stockholm 64 mil

Hafjell är beläget 200 km norr om Oslo. Resväg: Strax innan Oslo där E 18 från Stockholm och E6 går samman börjar det en ringväg som går utanför Oslo. Följ där skyltar mot E6 Trondheim/Hamar. Följ sedan E6 hela vägen till 15 kilometer förbi Lillehammer. Ta av till höger vid skylt Hafjell. Det finns en skylt cirka 7 kilometer norr om Lillehammer, sväng inte av där! Fortsätt vägen fram tills du ser Hafjell Hotell. Följ vägen mot Hafjell Alpincenter.

Vi rekommenderar Hafjell

 • ● Nordens längsta backe på 7 kilometer
 • ● Gondollift som lyfter 600 fallhöjdsmeter på 10 minuter
 • ● Endast 5 timmar ifrån Göteborg
 • ● Modernt och effektivt liftsystem
 • ● Fallhöjd på 835 meter från topp till dal
 • ● 3 stycken barnområden smart placerade i skidsystemet

Sveriges största utbud av boende i fjällen

Välj mellan ett stort antal skidresor till norska och svenska fjällen.

Skipasspaket
Skipasspaket till FAVN

I hjärtat av Hafjell – vid gondolens toppstation Mosetertoppen – hittar du den nya fjällbyn FAVN Haf…

Läs mer och boka