Vi rekommenderar Norefjell

 • ● Endast 40 mil ifrån Göteborg
 • ● Nybyggd expresslift 2017
 • ● Nordens högsta fallhöjd på 1010 meter
 • ● Längsta backen är 6 kilometer
 • ● Skidåkning för alla typer av skidåkare
 • ● 3 roliga barnområden

Skidresa till Norefjell

Boka vinterns skidresa till Norefjell, även kallat Oslos närmsta högfjällsområde. Det unika med Norefjell är att kunna erbjuda så här bra skidåkning så nära en huvudstad. När du står på toppen i soligt väder är sikten fri i mil efter mil över de norska fjällen.

Bara 90 minuters bilfärd från Oslo tornar Norefjell upp sig. På dess solsida finner du 27 alpina backar – den längsta på hela 6 500 meter, med en dryg kilometers fallhöjd. Ingen skandinavisk backe kan matcha det. Och i kombination med närheten till Oslo gör det Norefjell unikt.

Åkning i terrängparker, offpist och i telemarkstil, kombinerat med 120 kilometer längdåkningsspår i både fjäll- och skogsmiljö ger dig utmärkta förutsättningar för en varierad skidsemester. Söker du utmaningar finns bland annat tre svarta nedfarter, eller tävla mot dig själv och andra med hjälp av Norefjells helt nya tidtagningsutrustning.
Skidåkning i Norefjell »

Barnområden

Norefjell har tre barnområden belägna vid Norefjell Ski & Spa, Skistua samt intill Norefri vid Dalstationen. Varje barnområde har enkla knappliftar och roliga banor med figurer. Norefjells egna maskot Nore Rein dyker ofta upp i barnområdena och hälsar på alla barn. Gamleveien (backe nr. 1) som slingrar sig från Skistua ner till Dalstationen är en favorit bland barnen, längs den blåa backen kryllar det av skogsstigar och roliga hopp. 
Barnområden i Norefjell »

Längdåkning 

Norefjell har cirka 200 kilometer med längdspår i varierad terräng, både över och under trädgränsen. En expertpanel av 8 norska längdåkningsprofiler har korat Norefjell till en av dem 10 bästa längdåkningsdestinationerna i Norge.
Längdåkning i Norefjell »

Boende i Norefjell

Önskar du ett lyxigt boende med ski in - ski out så är Norefjell Ski & Spa det perfekta valet av boende i Norefjell. Boendeanläggningen är belägen ski in - ski out på högfjället och erbjuder bland annat badanläggning, välmåendespa och klättervägg. 
Boende i Norefjell »

Mat och nöje i Norefjell

Norefjell har flera restauranger som är belägna i skidsystemet. Missa inte restaurangen Norefjellhytta som är belägen precis intill backe nr. 11. Här bjuds du på genuin atmosfär och vidunderlig utsikt över fjällen. 
Mat & nöje i Norefjell »

 

Avstånd från Göteborg 40 mil, Stockholm 63 mil

Norefjell är beläget 110 km väster om Oslo. Resväg: I Oslo kör E 18 mot Drammen. Sväng av vid Sandvika där väg E16 börjar mot Hönefoss. Kör förbi Hönefoss och strax därefter tar man av till vänster mot Gol, riksväg 7. När du kommer till Sokna så tar du av till vänster i rondellen in på Hallingdalsveien och fortsätter på den tills du kommer till Noresund.

Vi rekommenderar Norefjell

 • ● Endast 40 mil ifrån Göteborg
 • ● Nybyggd expresslift 2017
 • ● Nordens högsta fallhöjd på 1010 meter
 • ● Längsta backen är 6 kilometer
 • ● Skidåkning för alla typer av skidåkare
 • ● 3 roliga barnområden

Sveriges största utbud av boende i fjällen

Välj mellan ett stort antal skidresor, i vårt utbud finns över 5000 stugor, lägenheter och hotell i norska och svenska fjällen.

Skipasspaket
Superweekend på Norefjell Ski & Spa (tor-sön, vecka 5 & 14)

Exklusivt erbjudande på Norefjell Ski & Spa under två utvalda helger. 

Läs mer och boka
Skipasspaket
Våra kampanjveckor på Norefjell Ski & Spa (vecka 2-6 & 9-15, söndag-fredag)

Vi kan nu erbjuda ett oslagbart erbjudande under utvalda veckor till Göteborgs närmsta högfjällsområ…

Läs mer och boka
Skipasspaket
Skipasspaket till Norefjell Ski & Spa

På Norefjell Ski & Spa möter du en intim högfjällsatmosfär med allt från välmåendespa och storsl…

Läs mer och boka