Spännande nyheter från våra skidorter

Stora investeringar

Nya boendealternativ, liftar och backar innebär ytterligare förbättringar av skidupplevelsen. Våra orter investerar stort för att förhöja skidupplevelsen och bekvämligheten på din skidsemester.

Norefjell
Nya lägenheter i Norefjell

Norefjellstua är nybyggda lägenheter som stod klara till vintern 2022. Här kan du uppleva en av de bästa vyerna Norefjell har att erbjuda och lägenheterna ligger praktisk taget mitt i backen. Här upplever du ski in - ski out på en ny nivå.

Hemsedal
Nya lägenheter i Hemsedal

Totten Lodge består av 30 lägenheter i en varm, ljus och modern design, inspirerad av skandinavisk arkitektur. Här kommer du att kunna dra dig tillbaka och smälta intrycken av den storslagna naturen på utsidan.

Gondollift på Idre Fjäll

Idre Fjäll investerar 300 miljoner i nya aktiviteter, liftar och backar. Inför vintern 22/23 förlänger Idre Fjäll Sydbacken och öppnar upp portarna för en ny gondollift som ökar liftkapaciteten med hela 3000 personer i timmen.

Gausta
Nya restauranger och barer på Gaustablikk Fjellresort

Uppdateringen av Gaustablikk Fjellresort inför säsongen 2021/2022 omfattar inte bara interiör och byggnation utan också en uppgradering av service och erbjudandet av mat och dryck. Förnyelsearbetet av menyer och gastronomiska koncept görs i ett långsiktigt samarbete med den prisbelönade kocken Melker Andersson.

Hafjell
Favn

I hjärtat av Hafjell - vid gondolens toppstation Mosetertoppen - hittar du den nya fjällbyn Favn Hafjell. Här har du allt du behöver i omedelbar närhet: skiduthyrning, affär, restauranger, kaféer och aktiviteter för stora och små. Här bor du ski in - ski out på Mosetertoppen i Hafjell med ett stort barnområde som närmaste granne.

Kvitfjell
Yttersvingen

Välplacerat mellan två av tre fjällsidor i Kvitfjell hittar du Yttersvingen, en fjällby med 38 lägenheter av hög standard och bekväm inomhusparkering. Här har du allt du behöver i omedelbar närhet; skiduthyrning, sportbutik, skidskola, restauranger, after-ski och dagligvarubutik. Här bor du ski in - ski out med direkt närhet till barnområdet på Kvitfjell Väst.

På toppen!
Ny restaurang i Kvitfjell

Huvudnyheten i Kvitfjell till vintersäsongen 19/20 är den nya restaurangen som byggs vid toppen av stolliften på Kvitfjell Varden. Enligt plan skall restaurangen färdigställas i god tid innan julen 2019. Restaurangen erbjuder en storslagen utsikt mot både Jotunheim och Rondane.

Restaurangen kommer i ett första skede vara öppen på dagtid under liftarnas öppettider medan det på sikt planläggs att restaurangen även kommer hålla öppet på kvällstid.

Ny maskot
Norefjells nya maskot

Nytt för säsongen 18/19 är Nore Rein, Norefjells nya maskot. Nore Rein är född och uppvuxen på Norefjell med skidor på benen. Nore älskar att åka skidor med barnen och trivs bäst i barnvänliga backar. Under skidsemestern har du många möjligheter att hälsa på Nore.

På Norefjell Ski & Spa och Skistua finns en egen Nore Rein - meny som brukar vara uppskattad av barnen. Nore Rein är ofta med på aktiviteter inne på Norefjell Ski & Spa.

Expresslift
Decenniets största nyhet i Hafjell

Inför vintersäsongen 2018/2019 genomförde Hafjell den största investeringen i skidanläggningen på 30 år. Hafjell har byggt en ny expresslift med kapacitet för 2600 personer i timmen. Liften har värme i sätena, vindskydd och mycket bra komfort.

I december 2018 invigdes den nya expresssittliften med 6 säten ifrån Mosetertoppen (gondolens slutstation) till Hafjelltoppen. Hafjell är en av Skandinaviens mest kompletta skidorter och den nya liften höjer skidupplevelsen ytterligare. Liftens slutstation är belägen 1057 meter över havet och ifrån Hafjelltoppen bjuds det på en fantastisk utsikt. Hafjell har även byggt 5 kilometer nya backar och ett helt nytt barnområde. Den nya liften, barnområdet och backarna stod klara till säsongsstarten 18/19.

Ski in - ski out
Skistar Lodge Suites

Nybyggda lägenheter alldeles intill barnområdet vid dalstationen i Hemsedal. Skistar Lodge Suites är toppmoderna lägenheter med optimalt läge som stod klara till vintersäsongen 2018/2019. I byggnaden inryms bland annat klättervägg, skidförvaring, restaurang, bar, affär, sportshop med mera.

Ny fjällsida
Kvitfjell Varden

Kvitfjells tredje fjällsida har öppnat. Varden är Kvitfjells mest familjevänliga fjällsida med breda backar i blå och grön kulör. Skidåkningen är perfekt för hela familjen och för dig som älskar stora carvingsvängar.