Spännande nyheter från våra skidorter

Stora investeringar

Nya boendealternativ, liftar och backar innebär ytterligare förbättringar av skidupplevelsen. Våra orter investerar stort för att förhöja skidupplevelsen och bekvämligheten på din skidsemester.

Beitostölen
Riddergaarden

Riddergaarden är ren njutning: Moderna, vackra, nya lägenheter med alla faciliteter du förväntar dig - och några extra!

På Riddergaarden är det ski in - ski out om vintern, välmåendeanläggning med två pooler som bjuder på swim in - swim out året om, och fantastisk italiensk gourmetmat på restaurangen Casa Montagna.

I huvudbyggnaden finns även ett arkadområde med biljard och flera olika arkadspel som ger underhållning oavsett väder.

Vintern 23/24
Ny expresslift i Hemsedal

Hemsedal, ofta kallat Skandinaviens svar på Alperna, är Norges nästa största skidort med ett brett utbud för skidåkare i alla åldrar. Här erbjuds fantastisk skidåkning utför de tre topparna Totten, Tinden och Roni med en högsta fallhöjd på 830 meter där den längsta nedfarten är hela sex kilometer.

Den nya expressliften Lodge Express kommer att utgå från SkiStar Lodge, vilket gör att gästerna får en mycket bättre access till skidområdet utan att man behöva transportera sig med knapplift genom barnområdet för att sedan ta sig upp på toppen med ytterligare en lift. Lodge Express kommer att ha en kapacitet på 3000 personer/timme och en längd på 1733 meter. Dessutom byggs en ytterligare knapplift som komplement i mitten av skidområdet i anslutning till parken.

– Äntligen kan vi få till ännu bättre kapacitet i skidsystemet och därmed ännu fler minnesvärda fjällupplevelser för alla gäster som besöker oss. Detta kommer att göra mycket för Hemsedal som destination, både på vintern och på sommaren. Det är mycket efterlängtat, säger Andreas Smith-Erichsen, destinationschef för SkiStar Hemsedal.

Norefjell
Nya lägenheter i Norefjell

Norefjellstua är nybyggda lägenheter som stod klara till vintern 2022. Här kan du uppleva en av de bästa vyerna Norefjell har att erbjuda och lägenheterna ligger mitt i backen. Här upplever du ski in - ski out på en ny nivå.

Vintern 23/24
Ny expresslift i Hafjell

Hafjell Sør/Syd, är en ny 6-sits expresslift, som ska ersätta två av de äldsta liftarna i Hafjell, Kringelåsheisen och Hafjellheis 3. Med detta kommer kapaciteten att öka rejält i området med en ny expresslift på totalt ca. 1 874 meter. Utöver själva liften kommer även snöanläggningar att byggas i två av backarna för att säkerställa full kapacitet under hela vintersäsongen.

Det här är den största investeringen i den alpina anläggningen sedan gondolen byggdes, säger Alpincos generaldirektör, Odd Stensrud.

– Det är ett omfattande projekt som öppnar upp en del av anläggningen som vi vet att våra gäster annars inte har använt i samma utsträckning. En stor investering för oss kostnadsmässigt, men en investering i skidupplevelsen för alla våra gäster.

Liften är en fullkomfort-stollift, liknande Hafjell 360-liften som stod klar 2018. Det betyder att den har värme i sätena och glasbubblor ovanför stolarna som skyddar mot väder och vind.

Den nya liften kommer att täcka flera av huvudbackarna från toppen ända ner till den nya påstigningsplatsen i höjd med dagens start på Kringelåsens t-krok. Från toppen av liften är det enkel tillgång till backarna mot Vidsyn, Gaiastova, Favn och Mosetertoppen.

Utöver den nya stolliften kommer backe 24 (Kringelåsløypa) och backe 40 (Hafjelløypa) att få nya snökanoner för att säkerställa att områdena får snö från säsongsstart.

Liften öppnar även upp för framtida nya backar i Hafjell. På sikt planeras en ny huvudbacke bland annat mellan dagens backe 21 (Snarvegen) och backe 41 (Hafjelløypa).

Arbetet med den nya stolliften är redan igång. Under hösten har skogsavverkning och planeringsarbete utförts, vilket innebär att Kringelås t-krok är demonterad och tagen ur drift.

Den första delen av projektet har en kostnadsram på 150 MNOK och installationen av den nya stolliften påbörjas sommaren 23.

Den nya 6-sits stolliften kommer att stå klar till vintersäsongen 23/24.

Hemsedal
Nya lägenheter i Hemsedal

Totten Lodge består av 30 lägenheter i en varm, ljus och modern design, inspirerad av skandinavisk arkitektur. Här kommer du att kunna dra dig tillbaka och smälta intrycken av den storslagna naturen på utsidan.

Vintern 23/24
Gausta Vertorama

Toppmoderna lägenheter som stod klara 2022. Här bor du med fantastisk utsikt över Rjukan och Gaustatoppen.

Ski in - ski out till både längd- och utförsåkning i Gausta.

Gondollift på Idre Fjäll

Idre Fjäll investerar 300 miljoner i nya aktiviteter, liftar och backar. Inför vintern 22/23 förlänger Idre Fjäll Sydbacken och öppnar upp portarna för en ny gondollift som ökar liftkapaciteten med hela 3000 personer i timmen.

Gausta
Nya restauranger och barer på Gaustablikk Fjellresort

Uppdateringen av Gaustablikk Fjellresort inför säsongen 2021/2022 omfattar inte bara interiör och byggnation utan också en uppgradering av service och erbjudandet av mat och dryck. Förnyelsearbetet av menyer och gastronomiska koncept görs i ett långsiktigt samarbete med den prisbelönade kocken Melker Andersson.

Hafjell
Favn

I hjärtat av Hafjell - vid gondolens toppstation Mosetertoppen - hittar du den nya fjällbyn Favn Hafjell. Här har du allt du behöver i omedelbar närhet: skiduthyrning, affär, restauranger, kaféer och aktiviteter för stora och små. Här bor du ski in - ski out på Mosetertoppen i Hafjell med ett stort barnområde som närmaste granne.

Kvitfjell
Yttersvingen

Välplacerat mellan två av tre fjällsidor i Kvitfjell hittar du Yttersvingen, en fjällby med 38 lägenheter av hög standard och bekväm inomhusparkering. Här har du allt du behöver i omedelbar närhet; skiduthyrning, sportbutik, skidskola, restauranger, after-ski och dagligvarubutik. Här bor du ski in - ski out med direkt närhet till barnområdet på Kvitfjell Väst.

På toppen!
Ny restaurang i Kvitfjell

Huvudnyheten i Kvitfjell till vintersäsongen 19/20 är den nya restaurangen som byggs vid toppen av stolliften på Kvitfjell Varden. Enligt plan skall restaurangen färdigställas i god tid innan julen 2019. Restaurangen erbjuder en storslagen utsikt mot både Jotunheim och Rondane.

Restaurangen kommer i ett första skede vara öppen på dagtid under liftarnas öppettider medan det på sikt planläggs att restaurangen även kommer hålla öppet på kvällstid.

Ny maskot
Norefjells nya maskot

Nytt för säsongen 18/19 är Nore Rein, Norefjells nya maskot. Nore Rein är född och uppvuxen på Norefjell med skidor på benen. Nore älskar att åka skidor med barnen och trivs bäst i barnvänliga backar. Under skidsemestern har du många möjligheter att hälsa på Nore.

På Norefjell Ski & Spa och Skistua finns en egen Nore Rein - meny som brukar vara uppskattad av barnen. Nore Rein är ofta med på aktiviteter inne på Norefjell Ski & Spa.

Expresslift
Decenniets största nyhet i Hafjell

Inför vintersäsongen 2018/2019 genomförde Hafjell den största investeringen i skidanläggningen på 30 år. Hafjell har byggt en ny expresslift med kapacitet för 2600 personer i timmen. Liften har värme i sätena, vindskydd och mycket bra komfort.

I december 2018 invigdes den nya expresssittliften med 6 säten ifrån Mosetertoppen (gondolens slutstation) till Hafjelltoppen. Hafjell är en av Skandinaviens mest kompletta skidorter och den nya liften höjer skidupplevelsen ytterligare. Liftens slutstation är belägen 1057 meter över havet och ifrån Hafjelltoppen bjuds det på en fantastisk utsikt. Hafjell har även byggt 5 kilometer nya backar och ett helt nytt barnområde. Den nya liften, barnområdet och backarna stod klara till säsongsstarten 18/19.

Ski in - ski out
Skistar Lodge Suites

Nybyggda lägenheter alldeles intill barnområdet vid dalstationen i Hemsedal. Skistar Lodge Suites är toppmoderna lägenheter med optimalt läge som stod klara till vintersäsongen 2018/2019. I byggnaden inryms bland annat klättervägg, skidförvaring, restaurang, bar, affär, sportshop med mera.

Ny fjällsida
Kvitfjell Varden

Kvitfjells tredje fjällsida har öppnat. Varden är Kvitfjells mest familjevänliga fjällsida med breda backar i blå och grön kulör. Skidåkningen är perfekt för hela familjen och för dig som älskar stora carvingsvängar.