Vi rekommenderar Kvitfjell

 • ● Tre fjällsidor med skidåkning för alla
 • ● Fyra snabbgående express-sittliftar
 • ● 854 meters fallhöjd
 • ● Norges kanske snösäkraste skidanläggning
 • ● Motorväg 43 av 53 mil från Göteborg (E6:an hela vägen)
 • ● Endast 5 timmar och 30 minuter från Göteborg

Skidresor till Kvitfjell i Norge

Boka vinterns skidresa till Kvitfjell i Norge, en av de mest snösäkra och moderna skidorterna i Skandinavien.

En halvtimme norr om Lillehammer ligger det olympiska skideldoradot Kvitfjell. Snötidiga Kvitfjell anses vara en av Nordens bästa skidanläggningar.

Kvitfjell har gjort sig känt för sina breda gröna backar, men också för svarta olympiska branter där proffsåkarna kan öva.

En skidresa till Kvitfjell i Norge innebär tillgång till totalt 29 kilometer backar som ger utmärkta förutsättningar för såväl nybörjare och experter, som brädåkare och carvingknuttar. Detta är skidentusiasternas paradis - och ändå råder lugn och ro. Välj bland mängder av välpreparerade nedfarter där du aldrig behöver trängas.

Kvitfjell har satsat på ett ordentligt utökat offpistområde - puderentusiatsernas undangömda backar är nu mer tillgängliga. Självklart finns det även terrängparker för den som föredrar att ta sig nedför på mer spektakulära sätt.
Skidåkning i Kvitfjell »

Barnområden

Kvitfjell har två moderna barnområden smart placerade i skidanläggningen på västsidan och östsidan. Inte sällan hälsar Kvitfjells egna maskot Jökul på i barnområdena för rolig skidlek med alla barn. 
Barnområden i Kvitfjell »

Längdåkning 

Kvitfjell erbjuder 300 kilometer längdspår i varierad och vacker terräng med utgångspunkt från både öst- och västsidan av fjället. Kvitfjell är sammanlänkat med det största spårnätverket i Norge.
Längdåkning i Kvitfjell »

Boende i Kvitfjell

Intill Mellanstationen på östsidan av Kvitfjell hittar du populära Gudbrandsgard Hotell med bekväm all inclusive. Kvitfjell har ett stort utbud av lägenheter och stugor för dig som vill bo bekvämt med ski in - ski out. I vårt utbud finns över 190 stugor och lägenheter på östsidan, västsidan - samt på nybyggda Kvitfjell Varden.
Boende i Kvitfjell »

Mat och nöje i Kvitfjell

Under skiddagen i Kvitfjell kan du välja mellan sju olika serveringar i backen. Missa inte Koia på östsidan av fjället intill mellanstationen. Restaurangen på Gudbrandsgard Hotell erbjuder en välsmakande meny under kvällstid. 
Mat & nöje »

Berömd skidort

Kvitfjell är en skiddestination som har nått internationell berömmelse genom att vara värd för några av de mest prestigefyllda evenemangen inom alpin skidsport. Här har både Världscupen och OS arrangerats. Det har blivit en tradition att se fram emot världscuphelgerna i Kvitfjell, och det har verkligen satt Kvitfjell på kartan för skidfantaster över hela världen.

 

 

Avstånd från Göteborg 53 mil, Stockholm 67 mil

Kvitfjell är beläget 230 km norr om Oslo. Resväg: Strax innan Oslo där E18 från Stockholm och E6 går samman börjar det en ringväg som går utanför Oslo. Följ där skyltar mot E6 Trondheim/Hamar. Följ sedan E6 hela vägen förbi Lillehammer. Vid Fåvang/Kvitfjell sväng av och följ skyltarna vidare till Kvitfjell.

Vi rekommenderar Kvitfjell

 • ● Tre fjällsidor med skidåkning för alla
 • ● Fyra snabbgående express-sittliftar
 • ● 854 meters fallhöjd
 • ● Norges kanske snösäkraste skidanläggning
 • ● Motorväg 43 av 53 mil från Göteborg (E6:an hela vägen)
 • ● Endast 5 timmar och 30 minuter från Göteborg

Sveriges största utbud av boende i fjällen

Välj mellan ett stort antal skidresor, i vårt utbud finns över 5000 stugor, lägenheter och hotell i norska och svenska fjällen.