Vi rekommenderar Hemsedal

 • ● De skandinaviska Alperna
 • ● Skidåkning för alla åldrar
 • ● Norges bästa after-ski
 • ● 50 backar och 20 liftar
 • ● Fallhöjd på 830 meter
 • ● Skidsäsong november-maj

Skidresa till Hemsedal

Boka vinterns skidresa till Hemsedal, en skidort som passar alla. Svart off-pist eller nybörjarbackar, Hemsedal har allt.

Det som utmärker Hemsedal är natur som skiljer sig från många andra skidorter i Skandinavien. Många fjäll och en höjdskillnad på 810 meter ger en stor variation. Här står valet mellan 50 backar och 20 liftar, den längsta nedfarten är hela 6 kilometer lång. 

Trots det stora intresset för skidresor till Hemsedal med gäster från många länder är backarna inte överfyllda.

För de erfarna skidåkarna kan vi lova att Hemsedals rykte som offpist-ställe inte är överdrivet. Här finns en hel del ställen att utforska. Även snowboardåkare och telemarkare har ett eldorado i Hemsedal. Många tycker att snowboardparken med fun box, big jump och quarter-pipes tillhör de bästa i Europa. 
Skidåkning i Hemsedal »

Ny expresslift vintern 2023/2024

Den nya expressliften Lodge Express kommer att utgå från SkiStar Lodge, vilket gör att gästerna får en mycket bättre access till skidområdet utan att man behöva transportera sig med knapplift genom barnområdet för att sedan ta sig upp på toppen med ytterligare en lift. Lodge Express kommer att ha en kapacitet på 3000 personer/timme och en längd på 1733 meter. Dessutom byggs en ytterligare knapplift som komplement i mitten av skidområdet i anslutning till parken.
Allt om den nya expressliften »

Barnområden

Barnfamiljerna får en lyckad skidsemester i Hemsedal. Enkla nybörjarbackar, gratis skipass till barn under 7 år, gratis lån av hjälm, barnskidområde och en mycket bra skidskola för barn från 4 år och uppåt.
Barnområden i Hemsedal »

Längdåkning 

I Hemsedalfjällen finns en utmärkt turterräng, som vänder sig till alla typer av längdåkare. Totalt finns det 120 kilometer preparerade spår att tillgå. 
Längdåkning i Hemsedal »

Boende i Hemsedal

Önskar du en stor stuga mitt i backen eller ett lyxigt boende med ski in - ski out på Skistar Lodge Suites? – Hemsedal erbjuder något för alla. I vårt utbud finns över 550 stugor och lägenheter. 
Boende i Hemsedal »

Mat och nöje i Hemsedal

När man känner att man fått sitt av skidåkning för dagen, är det dags att inta lugnet (eller stormen) på ett av alla after-skiställen. Hemsedal har ett stort urval av pubar, restauranger, och nattklubbar så det är bara att välja. Hemsedal anses av många erbjuda Norges bästa after-ski. 
Mat & nöje i Hemsedal »

 

Avstånd från Göteborg 52 mil, Stockholm 74 mil

Hemsedal är beläget 230 km nordväst om Oslo. Resväg: I Oslo kör E18 mot Drammen. Sväng av vid Sandvika där väg E16 börjar mot Hönefoss. Kör förbi Hönefoss och strax därefter tar man av till vänster i rondellen mot Gol, riksväg 7. Kör nästan förbi Gol på stora vägen till en avfart till höger visar Hemsedal väg 52. Kör igenom Hemsedal by och fortsätt ett par kilometer till skyltar visar Hemsedal Skidcenter.

Vi rekommenderar Hemsedal

 • ● De skandinaviska Alperna
 • ● Skidåkning för alla åldrar
 • ● Norges bästa after-ski
 • ● 50 backar och 20 liftar
 • ● Fallhöjd på 830 meter
 • ● Skidsäsong november-maj

Sveriges största utbud av boende i fjällen

Välj mellan ett stort antal skidresor, i vårt utbud finns över 5000 stugor, lägenheter och hotell i norska och svenska fjällen.