Bästa resmålen för skidresa och skidåkning med barn

Skidresa med barn i Norge eller Sverige

Att åka på skidresa med barn kan ha sina utmaningar. Med bra förutsättningar och skidåkning kan det samtidigt bli succé för barnen.

Vi på Nord-Resor har många års erfarenhet av skidresor och vet vilka resmål som kan vara de bästa för en lyckad skidresa med små som stora barn. Hos oss kan ni boka skidsemester i Norge och Sverige på skidorter som är optimala för barnfamiljer.

Norefjell
Barnen trivs i Norefjell

Norefjell har tre barnområden och ett familjeprogram med skidtävlingar, barnens after-ski och andra roliga aktiviteter. Backen "Gamleveien" som slingrar sig från mellanstationen ner till dalen är ofta barnens favorit. I backen kryllar det av mindre skogsvägar och småhopp längs kanterna. 

Nytt för säsongen är Nore Rein, Norefjells nya maskot. Nore Rein är född och uppvuxen på Norefjell med skidor på benen. Nore älskar att åka skidor med barnen och trivs bäst i barnvänliga backar. Under skidsemestern har du många möjligheter att hälsa på Nore. På Norefjell Ski & Spa och Skistua finns en egen Nore Rein - meny som brukar vara uppskattad av barnen. Nore Rein är ofta med på aktiviteter inne på Norefjell Ski & Spa.

Norefjell Ski & Spa har dessutom badanläggning, barnbio, klättervägg, lekrum och skridskobana.

Kvitfjell
Möt Jökul i Kvitfjells två barnområden

Kvitfjell har två barnområden som är smart placerade på öst- och västsidan av fjället. Områdena är tillrättalagda med breda och trygga barnbackar, grillstugor och rullband. 

KIDS Gudbrandsgard är beläget på östsidan av fjället intill Gudbrandsgard Hotell, Basecamp och Gudbrandsgard Hyttegrend vid mellanstationen. Barnområdet har två rullband, grillstuga och en mindre värmestuga med leksaker och pyssel. Kvitfjells egna maskot Jökul svänger ofta förbi KIDS Gudbrandsgard och hälsar på alla barn. 

KIDS Skitorget som du hittar alldeles intill dalstationen på västsidan av Kvitfjell är ett modernt barnområde med ett rullband som mäter hela 80 meter. Här finns barnskicross, grillstuga och KIDS-parken.

Hafjell
Hafjell är barnens skideldorado

Hafjell har tre moderna barnområden belägna på Dalstationen, Mosetertoppen och Gaiastova. Barnområdena på Dalstationen och Mosetertoppen har rullband. Vid varje barnområde finns praktiska grillstugor med elgrillar. 

Hafjells maskot Isa glädjer sig till att träffa alla skidglada barn under hela vintern. Du möter Isa i Hafjells tre familjeområden KIDS Knerten, KIDS Mosetertoppen och KIDS Gaiastova.

Geilo
Familjefavoriten Geilo

Geilo har fyra barnområden i Vestlia, Kikut, Havsdalen och Slaatta Skicenter. I varje barnområde finns det rullband och roliga figurer. Hotellet Vestlia Resort som är beläget precis intill barnområdet Trollklubben på Vestliasidan har ett större lekland och ett familjebad på 750 kvm. Familjebadet har en vattenrutschkana på 82 meter. Vestlia Resort är det perfekta valet för barnfamiljen som vill bo med närhet till backen och önskar en rad aktiviteter utöver skidåkningen.