Pistkarta, öppettider, skidfakta och snörapport hittar du genom att klicka här

Nordens längsta backe

Visste du att Hafjell har Nordens längsta backe? Från toppen ner till Dalstationen är det sammanlagt 7 kilometer skidåkning, det kan ingen annan skidort i Norden matcha. Det krävs endast 18 minuter i snabbgående liftar för att nå toppen. Väl på toppen väntar 7 kilometer härlig skidåkning ner till dalen. 

Barnområden

Hafjell har tre moderna barnområden belägna på Dalstationen, Mosetertoppen och Gaiastova. Barnområdena på Dalstationen och Mosetertoppen har rullband. Vid varje barnområde finns praktiska grillstugor med elgrillar. 

Hafjell 360

Inför vintersäsongen 2018/2019 genomförde Hafjell den största investeringen i skidanläggningen på 30 år. Hafjell har byggt en ny expresslift med kapacitet för 2600 personer i timmen. Liften har värme i sätena, vindskydd och mycket bra komfort.

Den nya liften startar vid Mosetertoppen och slutstationen är belägen högst upp på toppen vid Gaiastova. Dessutom har Hafjell investerat i 5 kilometer nya backar med en ny snöproduktionsanläggning. 

Modern gondollift

Gondolliften i Hafjell transporterar dig 0-600 fallhöjdmeter på drygt 10 minuter. En tur med gondolen är ett snabbt och bekvämt sätt att nå Hafjells fantastiska skidåkning. Varje gondol rymmer 8 personer. 

Svegårdslöypa

Med sin bredd, perfekta lutning och böljande karaktär är denna backe drömmen för carvingentusiasten. Hoppa på gondolen vid Dalstationen och sväng ner mot backe nr. 43 från Mosetertoppen för att uppleva carvingskidåkning utöver det vanliga. 

Maskoten Isa

Hafjells maskot Isa glädjer sig till att träffa alla skidglada barn under hela vintern. Du möter oftast Isa i familjeområdena KIDS Knerten, KIDS Mosetertoppen och KIDS Gaiastova.