Välj ditt resmål
  Norge
 • Hafjell
 • Kvitfjell
 • Norefjell
 • Trysil
 • Hemsedal
 • Geilo
 • Gaustablikk
 • Beitostölen
 • Skeikampen
 • Sverige
 • Idre Fjäll
 • Stöten i Sälen
 • Åre

Inför avresa

Allergier
Vid matintolerans eller allergier är det viktigt att ni anger detta till oss i god tid innan avresa. Anläggningen kan då anpassa mat och boende utifrån era behov.

Resevillkor
Det är viktigt att man som kund läser våra resevillkor innan avresa.

Önskemål
Om du har specifika önskemål kan vi framföra detta till anläggningen, ett önskemål får dock aldrig förväxlas med ett krav eller löfte.

Resa med husdjur
Från och med den 1 maj 2013 har Norge infört krav på avmaskning mot dvärgbandsmask för hundar och katter som förs in från Sverige till Norge. Bestämmelserna innebär i korthet att alla hundar och katter ska behandlas mot rävens dvärgbandsmask inom 48 timmar före inresa till Norge från Sverige. En nyhet i dem nya bestämmelserna är att avmaskningen skall ske hos veterinär. Det räcker alltså inte med enbart en egendeklaration utan avmaskningen måste intygas av legitimerad veterinär. Mer information finner du här.

Funktionsnedsättning
Det är vårt mål att alla som reser med oss skall få en så lyckad resa som möjligt. För att kunna tillgodose detta är det mycket viktigt att vi vid bokningstillfället får reda på vilka specifika krav som ditt funktionshinder eller funktionsnedsättning ställer på en väl fungerande resa. Merparten av våra destinationer erbjuder anpassat boende mot förfrågan. På flera av våra destinationer finns "ledsagarskipass" där ledsagare får skipass utan kostnad mot uppvisande av ledsagarbevis. Hör med oss för vidare information.

Vid halt väglag
Tänk på att följa väderprognoserna noga inför avresa, på en del av våra resmål kan det krävas snökedjor vid sämre väder med snöfall. Detta gäller speciellt om man skall en bit upp på fjället. Rådgör gärna med oss innan avresa. 

Vägtullar 
Vägtullar förekommer på en del vägar i Norge. Registreringsskylten fotograferas och faktura sänds till bilens ägare. Fordon som inte är registrerade i Norge faktureras genom Euro Parking Collection plc (EPC) i London. 

Privata vägar med "vägbom"
Det förekommer vägbom på en del av våra orter om man skall köra en bit upp på fjället. Kostnaden varierar emellan 20-40:- (NOK) och samtliga bompasseringar accepterar kort som betalmedel.

Vägbeskrivning till boende
Vägbeskrivning till ert bokade boende får ni tillsammans med nyckeln när ni checkar in på anläggningen.

Vägbeskrivning till ort
Vägbeskrivning till orten ni skall besöka finns i era resehandlingar och under respektive ortsida på nordresor.se

Vad innehåller ett linnepaket?
En linnepaket innehåller påslakan, lakan, örngott samt liten och stor handduk. Sängarna i lägenheten eller stugan är inte bäddade vid beställning av linnepaket. Detta gör man själv vid ankomst.

Finns det täcke och kudde?
I alla våra boendealternativ finns en uppsättning täcke och kudde för det antal som stugan/lägenheten rymmer. Bäddantal för stugan/lägenheten som ni bokat finns angivet på era resehandlingar.

Finns det ved i lägenheten/stugan? 
Ved finns inte i lägenheten eller stugan om ni inte beställt det. Det går att förbeställa ved genom att kontakta oss på 031-270050.

Finns det barnstol/barnsäng i boendet?
Barnstol och barnsäng finns vanligtvis inte i boendet. På samtliga av våra boendealternativ finns möjlighet att beställa till barnsäng/barnstol mot kostnad innan avresa. Observera att täcke och kudde inte ingår vid förbeställning av barnsäng.