Inför avresa

Allergi och matintolerans

Vid matintolerans eller allergier är det viktigt att ni anger detta till oss i god tid innan avresa. Anläggningen kan då anpassa mat och boende utifrån era behov.

Resa med husdjur

Alla hundar som ska in i Norge ska vara behandlade mot rävens dvärgbandmask. Behandlingen ska ha genomförts av veterinär minst 24 och högst 120 timmar före ankomst till Norge. Ett alternativ är att hunden har behandlats minst två gånger med minst ett dygns och högst 28 dagars intervall före första inresa i Norge. Därefter behandlas den minst var 28:e dag.

Vägtullar

Vägtullar förekommer på en del vägar i Norge. Registreringsskylten fotograferas och faktura sänds till bilens ägare. Fordon som inte är registrerade i Norge faktureras genom Euro Parking Collection plc (EPC) i London. 

Vägbeskrivning till ort

Vägbeskrivning till orten ni skall besöka finns i era resehandlingar och under respektive ortsida på nordresor.se

Finns det ved i lägenheten/stugan?

Ved finns inte i lägenheten eller stugan om ni inte beställt det. Det går att förbeställa ved genom att kontakta oss på 031-270050.

Resevillkor

Det är viktigt att man som kund läser våra resevillkor innan avresa.

Funktionsnedsättning

Det är vårt mål att alla som reser med oss skall få en så lyckad resa som möjligt. För att kunna tillgodose detta är det mycket viktigt att vi vid bokningstillfället får reda på vilka specifika krav som ditt funktionshinder eller funktionsnedsättning ställer på en väl fungerande resa. Merparten av våra destinationer erbjuder anpassat boende mot förfrågan. På flera av våra destinationer finns "ledsagarskipass" där ledsagare får skipass utan kostnad mot uppvisande av ledsagarbevis. Hör med oss för vidare information.

Privata vägar med "vägbom"

Det förekommer vägbommar på en del av våra orter om man skall köra en bit upp på fjället. Kostnaden varierar emellan 20-80:- (NOK) och kort accepteras vanligtvis som betalmedel. Vägbommarna är uppsatta av privata vägföreningar och vissa vägföreningar skickar en faktura till bilens registrerade ägare med en mindre fakturaavgift. Detta står utanför vår kontroll. 

Vad innehåller ett linnepaket?

En linnepaket innehåller påslakan, lakan, örngott samt liten och stor handduk. Sängarna i lägenheten eller stugan är inte bäddade vid beställning av linnepaket. Detta gör man själv vid ankomst.

Önskemål

Om du har specifika önskemål kan vi framföra detta till anläggningen, ett önskemål får dock aldrig förväxlas med ett krav eller löfte.

Vid halt väglag

Tänk på att följa väderprognoserna noga inför avresa, på en del av våra resmål kan det krävas snökedjor vid sämre väder med snöfall. Detta gäller speciellt om man skall en bit upp på fjället. Rådgör gärna med oss innan avresa. 

Vägbeskrivning till boende

Vägbeskrivning till ert bokade boende får ni tillsammans med nyckeln när ni checkar in på anläggningen.

Finns det täcke och kudde?

I alla våra boendealternativ finns en uppsättning täcke och kudde för det antal som stugan/lägenheten rymmer. Bäddantal för stugan/lägenheten som ni bokat finns angivet på era resehandlingar.

Finns det barnstol/barnsäng i boendet?

Barnstol och barnsäng finns vanligtvis inte i boendet. På samtliga av våra boendealternativ finns möjlighet att beställa till barnsäng/barnstol mot kostnad innan avresa. Observera att täcke och kudde inte ingår vid förbeställning av barnsäng.