Skidåkning i Stöten

Allt började en dag med att Stöten byggdes som ett alternativ för övriga Sälenanläggningars skickliga skidåkare. Idag är Stöten en komplett ski in -ski out-anläggning som täcker in alla kategorier av skidåkare. Stöten är den nordligaste av Sälens anläggningar. Till en början byggdes Stöten för att kunna erbjuda övriga Sälens gäster bättre och mer avancerad skidåkning. Idag är Stöten en anläggning med backar för alla kategorier av skidåkare och kan stoltsera med Sälens högsta fallhöjd.

Roliga barnområden

Roliga barnområden

Barnområde
På Soltorget i Stöten finns ett modernt barnområde med rullband. Perfekt för alla barn och nybörjare på skidor.

Drönarbild över Stöten i Sälen

Drönarbild över Stöten i Sälen

Liftar och nedfarter
Här finns backar som passar för alla skidåkare, allt från lättaste grön till utmanande svarta backar. 

Utmanande eller snälla backar?

Utmanande eller snälla backar?

Skidområden
Fjällets vänstra del ovanför Soltorget erbjuder enklare skidåkning för nybörjare och barn. Utmanade backar finns på fjällets högra del ovanför Skidtorget. I mitten av fjället hittar du Stötentorget som är hjärtat i Stöten. Vid Stötentorget finns alla nöjen och aktiviteter. 

Roliga hopp och rails

Roliga hopp och rails

Funpark
Bredvid World Cup-backen, under 6-stolsliften ligger Stötens Funpark. Här finns två olika hopplinjer att välja mellan, en lätt och en lite svårare.

Nypistade backar på morgonen

Nypistade backar på morgonen

Morgonskidåkning
Stöten erbjuder morgonskidåkning två dagar i veckan. Passa på att åka skidor en gnistrande vintermorgon i nypistade World-Cup backen.

Härliga svängar på kvällen

Härliga svängar på kvällen

Kvällsskidåkning
Vackra vinterkvällar i nypistade elbelysta backar. Stöten erbjuder kvällsskidåkning på onsdagar och lördagar mellan 19.30-21.00.