Skidresor med boende i Stöten - Sälen

Vårt utbud av lägenheter, stugor och hotell i Stöten. 
Lägenheter/Stugor Hotell i Stöten
Varglyans Lyor (2-4 bäddar) Stöten Ski Hotel*
Stöten mitt (4-6 bäddar)*  
Fjällbyn (4-6 bäddar)*  
Ranchområdet (4-9 bäddar)*  
Pistbyn (8 bäddar)*  
Varglyans Våningar (8-10 bäddar)*  

* Ski in - Ski out. 

Stöten i Sälen

Allt började en dag med att Stöten byggdes som ett alternativ för övriga Sälenanläggningars skickliga skidåkare. Idag är Stöten en komplett ski in -ski out-anläggning som täcker in alla kategorier av skidåkare. Stöten är den nordligaste av Sälens anläggningar. Till en början byggdes Stöten för att kunna erbjuda övriga Sälens gäster bättre och mer avancerad skidåkning. Idag är Stöten en anläggning med backar för alla kategorier av skidåkare och kan stoltsera med Sälens högsta fallhöjd.

Backen Alven och liften Traversen
Fördelarna för dig är många med Stötens nya skidområde. En ny lift och pist vilket gör det möjligt att redan tidigt på säsongen enkelt transportera sig mellan Skidtorget och Stötentorget.

Varulven - Ski Route (markerad off-pist)
Stöten har också tänkt på dig som vill ha lite mer utmaningar i din skidåkning, Varulven, ett Ski Route område som klassas som svart. Här kan du lägga sköna svängar i lössnön i en säkrad off-pist.

Kanonsnön sprider sig
Stöten ökar sin kapacitet för snöläggning. De nya snökanonerna är helautomatiserade vilket innebär att de startar produktion så fort vädret tillåter snöläggning och maximerar produktionen.

Nya matupplevelser
Annikas Kök & Bar serverar vällagad husmanskost. Älvans Café lättare rätter som stärker skidbenen. Grillstuga i Alven och sist men inte minst, en riktigt stor mysig grillstuga vid foten av pisterna.

Backar för alla
Att backarna räcker till även för de duktigaste skidåkarna visar bl.a. de tävlingar som arrangerats i Stöten genom åren. Här har körts både alpina sm och världscuptävlingar. Och enligt en Synovateundersökning, hösten 2007, är Stötens backar bäst i Sälen. Men det är inte bara avancerade åkare som trivs i Stöten, området ovanför Soltorget har en fin mix av långa gröna och blå nedfarter. I Funparken finns inte bara hopp, boxar och rails utan även Sveriges första BigAirBAG, en jättelik uppblåsbar kudde du kan landa uppochner i utan att skada dig. Vid barnområdet på Soltorget stormtrivs barnen bland figurer, banor och grillplatser. Här kan barnen även gå i skidskola eller stilla hungern med nygräddade våfflor. En tur på längden görs i något av de dragna träningsspåren i området eller på kalfjället längs Kungsleden. Stöten har även ett elljusspår som används flitigt på kvällstid.

Mäktig omgivning
Utsikten från toppen av World Cup-backen är något som måste upplevas för att förstås. Den milsvida utsikten sträcker sig över både norska och svenska fjäll där den urhuggna gränsgatan tydligt syns slingra sig norrut.

Ski in-ski out
I Stöten har du nära till allt och här gäller ski-in/ski-out, dvs du behöver inte ta bilen för att ge dig ut i backarna vilket är både praktiskt och bekvämt var sig man är den stora eller lilla familjen på semester. Boendeutbudet sträcker sig från enkla, klassiska och funktionella fjällstugor till mäktiga timmerstugor med utrustningsnivåer långt över normal standard.

Efter skidorna
Vid Skidtorget, Stötens centrum, ligger Vattufjäll. Här hittar du förutom konferens- och spa-anläggning både sportshop, skiduthyrning, bowlingbanor, solarier och äventyrsbad. Äventyrsbadet roar både gammal och ung med simbassäng, jetmaskiner, bubbelpool och barnbassäng. Varför inte avsluta dagen med en traditionell afterski - där barnen kan gå på sin alldeles egna tillsammans med Vargy. Restaurangutbudet är stort och totalt finns det nio restauranger med olika inriktning.

Världens snällaste
På aktivitetssidan erbjuds alltifrån hundspann, skidskola och skotersafari till barnens favorit miniskotercross. Världens snällaste varg, maskoten Vargy, är dessutom alltid redo att ta med barnen på glada upptåg. En skidresa till Stöten är så mycket mer än bara en skidresa.

Karta