Boendealternativ i Norefjell

Lägenheter  
Norefjell Ski & Spa (4-8 bäddar)*  

*Ski in - Ski out

Norefjell

Norefjell brukar kallas Oslos närmsta högfjällsområde. Det är unikt att kunna erbjuda så här bra skidåkning så nära en huvudstad – när du står på toppen i soligt väder är sikten fri i mil efter mil över de norska fjällen.

Bara 90 minuters bilfärd från Oslo tornar Norefjell upp sig. På dess solsida finner du 26 alpina backar – den längsta på hela 6 500 meter, med en dryg kilometers fallhöjd. Ingen skandinavisk backe kan matcha det. Och i kombination med närheten till Oslo gör det Norefjell unikt.

Åkning i terrängparker, offpist och i telemarkstil, kombinerat med 120 kilometer längdåkningsspår i både fjäll- och skogsmiljö ger dig utmärkta förutsättningar för en varierad skidsemester. Söker du utmaningar finns bland annat tre svarta nedfarter, eller tävla mot dig själv och andra med hjälp av Norefjells helt nya tidtagningsutrustning.

Dessutom kan man passa på att prova andra vinteraktiviteter som vintervandring, slädtur och skridskor.

KOM TILLSAMMANS MED FAMILJEN
Ta med både småttingarna och tonåringarna till Norefjell. Här finns nämligen också massor av lite lättare backar för de som vill ta det lugnare eller finjustera sin åkning. Barnområdet och skidskolan ligger bekvämt mitt i anläggningens centrum.

Snöförhållandena är normalt mycket goda från december till april, och Norefjell Skisenter har även utmärkt konstsnöutrustning som är ny för denna skidsäsong.

Karta