Kvitfjell

En halvtimme norr om Lillehammer ligger det olympiska skideldoradot Kvitfjell - en av de mest snösäkra och moderna skidorterna i Skandinavien.

Snötidiga och snösäkra Kvitfjell, strax norr om Lillehammer, anses vara en av Nordens bästa skidanläggningar. Kvittfjell har gjort sig känt för sina breda gröna backar, men också för svarta olympiska branter där proffsåkarna kan öva. I år har Kvitfjell dessutom storsatsat på att ytterligare förbättra offpiståkningen och för barnfamiljer.

MÅNGA OCH LÅNGA BACKAR
Här finns totalt 29 kilometer backar som ger utmärkta förutsättningar för såväl nybörjare och experter, som brädåkare och carvingknuttar. Detta är skidentusiasternas paradis - och ändå råder lugn och ro. Välj bland mängder av välpreparerade nedfarter där du aldrig behöver trängas. Nytt för i år är ett ordentligt utökat offpistområde - puderentusiatsernas undangömda backar är nu mer tillgängliga. Självklart finns det även terrängparker för den som föredrar att ta sig nedför på mer spektakulära sätt.

OCKSÅ FÖR DE MINDRE
Kvitfjell har flera barnområden, byggda för att göra det lätt att ta sin första åktur eller bara ta det lite lugnare. Inför denna skidsäsong har barnområdet vid Kvitfjells välkomstcenter gjorts till ett flera gånger större område. Bergets västra ”solsida” erbjuder lite lugnare åkning och i Snørøverland (Snörövarlandet) kan de barn som vill ägna hela dagen åt att leka, delta i snöexpeditioner och lära sig enklare skidtrick.

Karta