Idre Fjäll

Idre fjäll har 40 nedfarter och 26 liftar samlade runt en storslagen fjälltopp. Fyll kroppen med frisk fjälluft, blicka ut över de böljande backarna och känn hur det börjar rycka i benen. Idre fjäll erbjuder ett stort utbud av backar i olika längder och lutningar. I Idre hittar du både Dalarnas längsta och brantaste backe och allt däremellan. På Idre Fjäll finns backar för allas önskemål. De flesta hittar snabbt sin favorit.

Snowpark för dig som gillar hopp och andra utmaningar.Parkområdet har fyra linjer i alla svårighetsnivåer; grön, blå, röd och svart. Snowparken ligger för sig själv och har två egna liftar. Som förälder kan det vara skönt att veta att snowparken följer Skidförbundets och SLAOs högt ställda kvalitets- och säkerhetskrav. För de minsta barnen är det Askeland som gäller. Här utlovas något alldeles extra som lockar barnens upptäckarglädje.

Denna säsong öppnas två nya längdspår. Ett för barnen, Aske spåret som är 500 meter långt och Fjället runt 7,5 km.

Variation är aldrig fel. För dig som vill testa en annan åkriktning finns här många fina längdspår. På Idre Fjäll finns totalt 65 km preparerade längdspår i varierande fjäll- och skogsterräng. Flera är dessutom elbelysta om du vill ta dig en extra motionsrunda när liftarna har stängt.

Ski in ski out - direkt från frukostbordet till backen.
Ski in ski out är egentligen precis vad det låter som. På med skidorna direkt utanför dörren och glid i väg till närmaste backe eller lift. Du har ett maxavstånd på 150 meter till backen vart du än bor på Idre Fjäll.

Det finns flera restauranger och butiker på anläggningen. I backen hittar du även trevliga grillplatser. På Idre Fjäll finns en Ica-butik, och Intersport .

En skidsemester är mycket mer än bara skidåkning. Äventyret tar inte slut för att liftarna stänger. Efter en dag på fjället sprider sig en härlig känsla i hela kroppen. Man är nöjd! Soft after-ski i en bekväm fåtölj framför brasan eller mer drag i Värdshuset med Idre Fjälls husband.

Efter en lång dag i backen har du fortfarande det bästa kvar – middagen. På Idre Fjäll hittar du restauranger med såväl lokala specialiteter som populära klassiker. Speciella barnmenyer finns på flera restauranger. En annan favorit är de olika temakvällarna med en populär kombination av mat och underhållning.

Karta