Åre

Vill du till ett ställe med puls, skidåkning i världsklass och ett uteliv som inte många svenska städer kan konkurrera med? Då ska du till Åre by. Med sina många backar, varierande terräng och moderna liftsystem erbjuder Åre Skandinaviens mesta skidåkning.  

Åre by med Sveriges största skidberg är stället för dig som vill ta med polarna på fjällsemester. Ett morgonåk från Skutans topp innan världen riktigt vaknat, hör till de upplevelser som skidåkare brukar bli lite glansiga i ögonen av. Åreskutan bjuder med sina dryga tusen höjdmeter på Sveriges i särklass längsta skidåkning.

Barn blir på extra gott humör i Åre. Fyra trivsamma barnområden, gott om lätta backar och massor att göra även utan skidor eller bräda på fötterna. Ett måste är att skida igenom Björnlandet och Vildmarksstigen. Där berättar skogens djur hur det är att vara i fjällen. Nästa måste är förstås att lära sig nya trick i snowboardparkerna. Och när liften stänger så gäller det att slå farsan i pulkabacken förstås. Barn t.o.m. 7 år med hjälm på huvudet åker gratis.

Vid tretiden går startskottet för fjällvärldens bästa after-ski, stämningen är hög och lättsam. Livebanden på scenen spelar medryckande musik, en iskall öl eller en irish coffee det är bara att välja.

Restauranger för alla smaker. Mot kvällen dukar ett 50-tal restauranger och krogar upp. Här finns allt från hamburgertallrik och enklare maträtter till hur många rätters middag du vill ha.

Karta